Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9879
Назва: Амінокислотний та елементний склад густого екстракту із сої щетинистої
Інші назви: Аминокислотный и элементный состав густого экстракта из сои щетинистой
Aminoacid and mineral composition of glycine hispida’s thick eхtract
Автори: Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Бухаріна, О. В.
Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Бухарина, Е. В.
Karpiuk, U. V.
Kislichenko, V. S.
Velma, V. V.
Buharina, E. V.
Теми: трава сої;елементний склад;густий екстракт;амінокислоти;трава сои;элементный состав;густой экстракт;аминокислоты;soybean grass;amino acids;thick extract;mineral composition
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Амінокислотний та елементний склад густого екстракту із сої щетинистої / У. В. Карпюк, В. С. Кисличенко, В. В. Вельма, О. В. Бухарін // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 2. - С. 41-44.
Короткий огляд (реферат): П роведено якісне та кількісне визначенняамінокислотного та елементного складу в густому екстракті із сої щетинистої. Аміно- кислоти вивчали за допомогою амінокислотно- го аналізатора. Для вивчення якісного складу і кількісного вмісту елементів було використа- но метод атомно-емісійної спектрофотомет- рії. У густому екстракті визначено наявність 18 амінокислот у вільній та зв’язаній формі, з яких 9 є незамінними. У результаті вивчення елемен- тного складу густого екстракту визначено кіль- кісний вміст 19 макро- та мікроелементів.
Проведено качественное и количественное оп- ределение аминокислотного и элементного соста- ва густого экстракта из сои щетинистой. Ами- нокислоты изучали при помощи аминокислотного анализатора. Для изучения качественного и коли- чественного содержания элементов использова- ли метод атомно-эмиссионной спектрофотомет- рии. В густом экстракте установлено наличие 18 аминокислот в свободном и связанном виде, из которых 9 являются незаменимыми. В результа- те изучения элементного состава густого экстра- кта определен количественный состав 19 макро- и микроэлементов.
The qualitative and quantitative determination of amino acids and mineral composition in Glycine hispida’s thick extract has been carried out. Aminoacids have been studied by aminoacid analyzer. Atomic emission spectroscopy has been used for the elements determination. The presence of 18 aminoacids has been established in free and allied forms in the thick extract. 9 of them belong to essential. The quantitative content of 19 micro- and macroelements has been determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9879
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2009_4_2_10.pdf114,6 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.