Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9886
Назва: | Ідентифікація та кількісне визначення вмісту гідроксикоричних кислот в лусках Allium cepa L. |
Інші назви: | Идентификация и количественное оп ределение гидроксикоричных кислот в шелухе Allium cepa L. Identification and quantitative analysis of hydroxycinnamic acids in the onion’s husk |
Автори: | Шевцов, І. М. Журавель, І. О. Кисличенко, В. С. Шевцов, И. Н. Журавель, И. А. Кисличенко, В. С. Shevtsov, I. M. Zhuravel, I. O. Kislichenko, V. S. |
Теми: | цибуля ріпчаста;антиоксиданти;гідроксикоричні кислоти;спектрофотометрія;лук репчатый;гидроксикоричные кислоты;антиоксиданты;спектрофотометрия;onion;spectrophotometry;antioxydants;hydroxycinnamic acids |
Дата публікації: | 2009 |
Бібліографічний опис: | Шевцов, І. М. Ідентифікація та кількісне визначення вмісту гідроксикоричних кислот в лусках Allium cepa L. / І. М. Шевцов, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 33-35. |
Короткий огляд (реферат): | Встатті наводяться результати вивчення якісного складу та кількісного вмісту-
гідроксикоричних кислот в лусках цибулі ріп-
частої. За допомогою методу паперової хрома-
тографії встановлена наявність хлорогенової,
неохлорогенової, фумарової та кавової кислот.
Методом спектрофотометрії визначен кількіс-
ний вміст гідроксикоричних кислот в перера-
хунку на хлорогенову кислоту. В статье приводятся результаты изучения качественного и количественного составов гид- роксикоричных кислот в шелухе лука репчатого. С помощью метода бумажной хроматографии установлено наличие хлорогеновой, неохлорогеновой, фумаровой и кофейной кислот. Методом спект- рофотометрии определено количественное содер- жание гидроксикоричных кислот в пересчете на хлорогеновую кислоту. In the article the results of study of qualitative and quantitative compositions of hydroxycinnamic acids in the onion’s husk are presented. By the method of paper chromotography the presence of chlorogenic, neochlorogenic, fumaric and caffeic acids was shown. Quantitative content of hydroxycinnamic acids is was determined by the method of spectrophotometry. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9886 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ujkl_2009_4_4_9.pdf | 97,33 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.