Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10235
Назва: Визначення жирнокислотного складу листя петрушки кучерявої, кореневої та листкової
Інші назви: Определение жирнокислотного состава петрушки кучерявой, корневой и листовой
The determination of fatty acids content of curly, root and leaf parsley
Автори: Зотiкова, О. А.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Зотикова, О. А.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Zotikova, O. A.
Kyslychenko, V. S.
Velma, V. V.
Теми: хроматографiя;жирнi кислоти;петрушка;хроматография;жирные кислоты;петрушка;chromatography;fatty acids;parsley
Дата публікації: 2011
Бібліографічний опис: Зотiкова, О. А. Визначення жирнокислотного складу листя петрушки кучерявої, кореневої та листкової / О. А. Зотiкова, В. С. Кисличенко, В. В. Вельма // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2011. - Т. 6, № 4. - С. 196-199.
Короткий огляд (реферат): Методом газової хроматографiї дослiджено якiсний склад та кiлькiсний вмiст жир- них кислот. Листя петрушки кучерявої мiстить 15 жирних кислот, листя петрушки корене- вої — 14 жирних кислот, листя петрушки лис- ткової — 16 жирних кислот. В усiх об’єктах до- слiдження вмiст ненасичених жирних кислот значно переважає вмiст насичених.
Методом газовой хроматографии исследован качественный состав и количественное содержа- ние жирных кислот. Листья петрушки кучерявой содержат 15 жирных кислот, листья петрушки корневой — 14 жирных кислот, листья петрушки листовой — 16 жирных кислот. Во всех объектах исследования содержание ненасыщенных жирных кислот значительно преобладает над содержани- ем насыщенных.
Qualitative and quantitative composition of fatty acids was studied by the method of gas chromatography. Curly parsley leaves contain 15 fatty acids, leaves of root parsley — 14 fatty acids, leaves of leaf parsley — 16 fatty acids. The content of unsaturated fatty acids was much higher than the content of saturated fatty acids in all studied objects.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10235
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2011_6_4_47.pdf416,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.