Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13403
Title: Дослідження жирнокислотного складу насіння, трави та стулок стручечків Thlaspi arvense L.
Other Titles: Исследование жирнокислотного состава семян, травы и створок стручочков Thlaspi arvense L.
The study of fatty acids content of Thlaspi arvense L. seeds, herb and shuck of pods
Authors: Тартинська, Г. С.
Журавель, І. О.
Кисличенко, В. С.
Tartynska, G. S.
Тартынская, А. С.
Журавель, И. А.
Zhuravel, I. O.
Kyslychenko, V. S.
Keywords: талабан польовий;жирнокислотний склад;газова хроматографія;ярутка полевая;жирнокислотный состав;газовая хроматография;field penny-cress;fatty acid content;gas chromatography
Issue Date: 2011
Bibliographic description (Ukraine): Тартинська, Г. С. Дослідження жирнокислотного складу насіння, трави та стулок стручечків Thlaspi arvense L. / Г. С. Тартинська, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Український медичний альманах. - 2011. - Т. 14, № 6. - С. 191-193.
Abstract: За допомогою метода газової хроматографії було досліджено жирнокислотний склад у ліпофільних фракціях з насіння, трави та стулок стручечків талабану польового. У всіх видах досліджуваної сировини переважали ненасичені жирні кислоти.
С помощью метода газовой хроматографии был исследован жирнокислотный состав липофильных фракций из семян, травы и створочек стручочков ярутки полевой. Во всех видах исследуемого сырья пре- обладали ненасыщенные жирные кислоты.
The fatty acid content of lipophylic fractions from field penny-cress seeds, herb and shuck of pods was studied with the help of liquid chromatography. The unsaturated fatty acids dominate in all parts of the studied plant.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13403
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Uma_2011_14_6_56.pdf393,99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.