Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13405
Назва: Дослідження полісахаридів мати-й-мачухи
Інші назви: Исследование полисахаридов мать-и-мачехи
The study of polysaccharides from the coltsfoot
Автори: Кацуба, І. К.
Новосел, О. М.
Кисличенко, В. С.
Кацуба, И. К.
Новосел, Е. Н.
Katsuba, I. K.
Novosel, O. M.
Kyslychenko, V. S.
Теми: полісахариди;гравіметрія;мати-й-мачуха;полисахариды;гравиметрия;мать-и-мачеха;polysaccharides;gravimetry;coltsfoot
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Кацуба, І. К. Дослідження полісахаридів мати-й-мачухи / І. К. Кацуба, О. М. Новосел, В. С. Кисличенко // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 4. - С. 25-27.
Короткий огляд (реферат): Гравіметричним методом в листі, квітках і коренях мати-й-мачухи було визначено загальний вміст во- дорозчинних полісахаридів, який склав 10,02%, 3,48% та 16,78% відповідно. Було проведено фракціону- вання полісахаридів і визначено вміст окремих фракцій: водорозчинних полісахаридів, пектинових речо- вин і геміцелюлози А і В.
Гравиметрическим методом в листьях, цветках и корнях мать-и-мачехи было определено общее содер- жание водорастворимых полисахаридов, которое составило 10,02%, 3,48% и 16,78% соответственно. Было проведено фракционирование полисахаридов и установлено содержание отдельных фракций: водораство- римых полисахаридов, пектиновых веществ и гемицеллюлозы А и В.
The general content of water-soluble polysaccharides in the coltsfoot leaves, flowers and roots was determined to be 10,02%, 3,48% and 16,78% respectively by the means of the gravimetric method. The fractionation of the polysaccharides was carried out and the content of separate fractions – water-soluble polysaccharides, pectins, hemicelluloses A and B – was determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13405
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Uma_2013_16_4_9.pdf284,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.