Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351
Название: | Phenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shoots |
Авторы: | Boynik, V. V. Stepanova, S. I. |
Ключевые слова: | Caragana frutex;phenolic acids;antioxidant activity;HPLC;metoda ABTS |
Дата публикации: | 2021 |
Библиографическое описание: | Boynik, V. V. Phenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shoots / V. V. Boynik, S. I. Stepanova // Čes. slov. Farm. - 2021. - № 70. - Р. 112-115. |
Краткий осмотр (реферат): | The phenolic acid composition of flowering Caragana frutex shoots was analyzed by the HPLC method. The quantitative content of seven phenolic acids and their derivatives has been determined: gallic, p-hydroxyphenyl acetic, chlorogenic, caffeic, р-coumaric, trans-ferulic, and sinapic) acids. Sinapic acid (513.0 μg/g) and chlorogenic acid (98.4 μg/g) predominate among phenolic acid derivatives. The antioxidant activity of Caragana frutex shoots determined by the ABTS method equaled 9368.51 ± 30.07 μg/g expressed as Trolox equivalent. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармакологiї та фармакотерапії |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
CSFA_2021-3-11_fenolove-kyseliny-a-antioxidacni-potencial-vyhonku-caragana-frutex-127908.pdf | 87,39 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
Инструменты администратора