Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268
Название: Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування
Другие названия: Improving the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preservation
Авторы: Шпак, Катерина
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;лінімент Вишневського;мікробна контамінація;консервант;нестерильна лікарська форма;Vishnevsky's liniment;microbial contamination;preservative;nonsterile dosage form
Дата публикации: июн-2022
Библиографическое описание: Шпак, К. Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування : кваліф. робота / наук. керівник В. Ковальов. - Харків, 2022. - 65 с.
Краткий осмотр (реферат): У роботі детально описані фізико-хімічні властивості компонентів ба- льзамічного лініменту та консервантів. На основі проведених досліджень бу- ло експериментально доведено необхідність хімічного консервування лініме- нту Вишневського для попередження мікробної контамінації та збільшення його терміну придатності. З метою удосконалення якості бальзамічного ліні- менту Вишневського шляхом хімічного консервування було обрано сорбіно- ву кислоту.
In the work are described in detail physicochemical properties of balsamic liniment components and preservatives. On the basis of the conducted researches the necessity of chemical preservation of Vishnevsky's liniment to prevent micro- bial contamination and increase its shelf life was experimentally proved. In order to improve the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preserva- tion, sorbic acid was selected.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Магістерська робота Шпак Катерини. 2022.pdf1,21 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.