Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268| Title: | Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування |
| Other Titles: | Improving the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preservation |
| Authors: | Шпак, Катерина |
| Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;лінімент Вишневського;мікробна контамінація;консервант;нестерильна лікарська форма;Vishnevsky's liniment;microbial contamination;preservative;nonsterile dosage form |
| Issue Date: | Jun-2022 |
| Bibliographic description (Ukraine): | Шпак, К. Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування : кваліф. робота / наук. керівник В. Ковальов. - Харків, 2022. - 65 с. |
| Abstract: | У роботі детально описані фізико-хімічні властивості компонентів ба-
льзамічного лініменту та консервантів. На основі проведених досліджень бу-
ло експериментально доведено необхідність хімічного консервування лініме-
нту Вишневського для попередження мікробної контамінації та збільшення
його терміну придатності. З метою удосконалення якості бальзамічного ліні-
менту Вишневського шляхом хімічного консервування було обрано сорбіно-
ву кислоту. In the work are described in detail physicochemical properties of balsamic liniment components and preservatives. On the basis of the conducted researches the necessity of chemical preservation of Vishnevsky's liniment to prevent micro- bial contamination and increase its shelf life was experimentally proved. In order to improve the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preserva- tion, sorbic acid was selected. |
| URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268 |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Магістерська робота Шпак Катерини. 2022.pdf | 1,21 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.