Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268
Назва: Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування
Інші назви: Improving the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preservation
Автори: Шпак, Катерина
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;лінімент Вишневського;мікробна контамінація;консервант;нестерильна лікарська форма;Vishnevsky's liniment;microbial contamination;preservative;nonsterile dosage form
Дата публікації: чер-2022
Бібліографічний опис: Шпак, К. Удосконалення якості бальзамічного лініменту Вишневського шляхом хімічного консервування : кваліф. робота / наук. керівник В. Ковальов. - Харків, 2022. - 65 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі детально описані фізико-хімічні властивості компонентів ба- льзамічного лініменту та консервантів. На основі проведених досліджень бу- ло експериментально доведено необхідність хімічного консервування лініме- нту Вишневського для попередження мікробної контамінації та збільшення його терміну придатності. З метою удосконалення якості бальзамічного ліні- менту Вишневського шляхом хімічного консервування було обрано сорбіно- ву кислоту.
In the work are described in detail physicochemical properties of balsamic liniment components and preservatives. On the basis of the conducted researches the necessity of chemical preservation of Vishnevsky's liniment to prevent micro- bial contamination and increase its shelf life was experimentally proved. In order to improve the quality of Vishnevsky's balsamic liniment by chemical preserva- tion, sorbic acid was selected.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29268
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Магістерська робота Шпак Катерини. 2022.pdf1,21 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.