Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29936
Title: Розробка комплексу заходів для управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на вітчизняних підприємствах
Other Titles: Development of a set of measures for food safety management (HASSR) at domestic enterprises
Authors: Ільченко, Дар`я
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра управління та забезпечення якості;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;дієтичні добавки;фармацевтичне підприємство;управління безпечністю харчових продуктів;dietary supplements;pharmaceutical enterprise;food safety management
Issue Date: Feb-2023
Bibliographic description (Ukraine): Ільченко, Д. Розробка комплексу заходів для управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на вітчизняних підприємствах : кваліф. робота / наук. керівник Т. Зборовська. - Харків, 2023. - 65 с.
Abstract: Мета дослідження: розробка комплексу заходів для управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на вітчизняних підприємствах. Завдання: вивчення стадій технологічного процесу виготовлення дієтичних добавок; аналіз потенційних ризиків для якості продукції; встановлення засобів моніторингу за кожною критичною точкою; розробка методик щодо проведення контролю якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції; розробка комплексу заходів для управління безпечністю харчових продуктів. Об’єктом дослідження є основні процеси виробництва дієтичних добавок на вітчизняному фармацевтичному підприємстві. Предметом дослідження є підходи до формування системи управління безпечністю харчових продуктів при виробництві дієтичних добавок. Сформовані пропозиції щодо документообігу фармацевтичного підприємства, які містять аналіз невідповідних чинників на процес виробництва дієтичних добавок. Визначено кроки управління безпечністю та розроблено оцінку критичних точок процесу. Запропоновано пропозиції з поліпшення функціонування його на фармацевтичному підприємстві.
The purpose of the study: development of a set of measures for the management of food safety (HACCP) at domestic enterprises. Task: studying the stages of the technological process of manufacturing dietary supplements; analysis of potential risks for product quality; installation of monitoring tools for each critical point; development of methods for quality control of raw materials, semi-finished products and finished products; development of a set of measures for food safety management. The object of the study is the main processes of the production of dietary supplements at a domestic pharmaceutical enterprise. The subject of the study is approaches to the formation of a food safety management system in the production of dietary supplements. Formed proposals regarding the document flow of a pharmaceutical enterprise, which contain an analysis of inappropriate factors for the process of the production of dietary supplements. The steps of safety management have been defined and an assessment of the critical points of the process has been developed. Suggestions for improving its functioning at the pharmaceutical enterprise are proposed.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29936
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри менеджменту, маркетингу та забезпечення якості у фармації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ільченко Дар`я_ 15.02.23.pdf
  Restricted Access
1,68 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.