Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30116
Title: | Разработка состава сиропа с экстрактом куркумина |
Other Titles: | Development of the composition of the syrup with curcumin extract |
Authors: | Абдессамад, Муфти |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;факультет з підготовки іноземних громадян;антиоксидантное действие;куркумин;сироп;технология;antioxidant action;curcumin;syrup;technology |
Issue Date: | Jun-2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Абдессамад Муфти. Разработка состава сиропа с экстрактом куркумина : квалиф. работа / науч. руководитель Е. Рубан. - Харьков, 2022. - 64 с. |
Abstract: | Этиопатогенетические аспекты многих заболеваний, в том числе
сахарного диабета, ишемической болезни сердца связаны с усилением
процессов перекисного окисления липидов в организме человека. В связи с
этим был разработан состав и технология сиропа с экстрактом куркумина. В
качестве основы сиропа был использован сорбит, как загуститель глицерин и
натрия бензоат как консервант. Etiopathogenetic aspects of many diseases, including diabetes mellitus, coronary heart disease, are associated with increased lipid peroxidation processes in the human body. In this regard, the composition and technology of syrup with curcumin extract was developed. Sorbitol was used as the basis of the syrup, glycerin as a thickener and sodium benzoate as a preservative. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30116 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Мутфі Абдессамад.pdf Restricted Access | 1,86 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.