Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30126
Title: Разработка состава и изучение сиропа с противогрибковой активностью
Other Titles: Development of the composition and study of a syrup with antifungal activity
Authors: Махфуд, Мунир
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра технології фармацевтичних препаратів;факультет з підготовки іноземних громадян;сироп;состав;жидкий экстракт;экстракт семян грейпфрута;сорбит;технология;syrup;composition;liquid extract;Grape Seed Extract;sorbitol;technology
Issue Date: Jun-2022
Bibliographic description (Ukraine): Махфуд Мунир. Разработка состава и изучение сиропа с противогрибковой активностью : квалиф. работа / науч. руководитель А. Сичкарь. - Харьков, 2022. - 60 с.
Abstract: В работе представлены результаты физико-химических исследований по созданию сиропа с экстрактом семян грейпфрута, обладающим противогрибковым действием. Обоснованы состав и технология сиропа на основе раствора сорбита. Определены показатели качества сиропа по фармакопейным методикам (описание, относительная вязкость, рН, относительная плотность).
The paper presents the results of physicochemical studies on the creation of the syrup with a Grape Seed Extract, which has an antifungal activity. The composition and technology of the syrup based on sorbitol have been substantiated. The syrup was evaluated for different factors (appearance, viscosity, pH, and density) by pharmacopoeial methods.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30126
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Махфуд Мунір.pdf
  Restricted Access
900,84 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.