Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31297
Название: Изучение химического состава семян амаранта печального
Другие названия: Study of the chemical composition of Amaranth hypochondriacus seeds
Авторы: Мехмет, Айхан
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;семена;A. hypochondviacus;seeds;biologically active substances
Дата публикации: июн-2023
Библиографическое описание: Мехмет Айхан. Изучение химического состава семян амаранта печального : квалиф. работа / науч. руководитель Н. Комиссаренко. - Харьков, 2023. - 54 с.
Краткий осмотр (реферат): Studies of plants of the genus Amaranth show that they contain a balanced complex of BAС (fatty acids, carbohydrates, proteins, tocopherols, phospholipids), which is unique. Sorrowful amaranth (A. hypochondviacus L.), cultivated intensively in European countries, is a potential herbal medicinal raw material. Fatty oil (7%) was found in amaranth seeds, which includes polyunsaturated fatty acids, tocopherol, squalene, riboflavin, vitamins of group D, phytosterols, choline, bile acids, steroids and phospholipids. The fatty oil of amaranth seeds normalizes lipid metabolism, prevents free-radical reactions, has hypocholesterolemic and anti-ulcer effects.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31297
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Айхан Мехмет.pdf2,01 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.