Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31297
Назва: Изучение химического состава семян амаранта печального
Інші назви: Study of the chemical composition of Amaranth hypochondriacus seeds
Автори: Мехмет, Айхан
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;семена;A. hypochondviacus;seeds;biologically active substances
Дата публікації: чер-2023
Бібліографічний опис: Мехмет Айхан. Изучение химического состава семян амаранта печального : квалиф. работа / науч. руководитель Н. Комиссаренко. - Харьков, 2023. - 54 с.
Короткий огляд (реферат): Studies of plants of the genus Amaranth show that they contain a balanced complex of BAС (fatty acids, carbohydrates, proteins, tocopherols, phospholipids), which is unique. Sorrowful amaranth (A. hypochondviacus L.), cultivated intensively in European countries, is a potential herbal medicinal raw material. Fatty oil (7%) was found in amaranth seeds, which includes polyunsaturated fatty acids, tocopherol, squalene, riboflavin, vitamins of group D, phytosterols, choline, bile acids, steroids and phospholipids. The fatty oil of amaranth seeds normalizes lipid metabolism, prevents free-radical reactions, has hypocholesterolemic and anti-ulcer effects.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31297
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Айхан Мехмет.pdf2,01 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.