Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32278
Title: Фітохімічне вивчення Spiraea media F. Schmidt
Other Titles: Phytochemical study of Spiraea media F. Schmidt
Authors: Савчук, Оксана
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії та нутриціології;освітня програма Фармація;фармацевтичний факультет;фітохімічне дослідження;показники якості сировини;таволга середня;розові;phytochemical research;raw material quality indicators;Spiraea media F.Schmidt;Rosaceae Juss.
Issue Date: Feb-2024
Bibliographic description (Ukraine): Савчук, О. Фітохімічне вивчення Spiraea media F. Schmidt : кваліфікаційна робота / наук. керівник В. Процька. - Харків, 2024. - 66 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі наведено результати дослідження якісного складу та визначення кількісного вмісту та показників якості трави таволги середньої. У траві таволги середньої виявлено кумарини, флавоноїди, гідроксикоричні та амінокислоти, визначено вміст гідроксикоричних кислот, флавоноїдів, поліфенолів, стероїдних сполук та мінеральних елементів. Визначено показники якості трави таволги середньої. Одержано настойку з трави таволги середньої та досліджено її протимікробну активність. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків та переліку використаних джерел літератури. Робота викладена на 52 сторінках, з яких 41 сторінки основного тексту, включає 10 таблиці та 12 рисунків, 57 джерел літератури.
The qualification work include the results of identification, determination of the quantitative content and quality indicators of Spiraea media F.Schmidt herb. Coumarins, flavonoids, hydroxycinnamic and aminoacids, were found in the herb of Spiraea media F.Schmidt, the content of flavonoids, hydroxycinnamic acids, polyphenols, steroids and mineral elements was determined. The quality indicators of the Spiraea media F.Schmidt herb were determined. A tincture of the Spiraea media F.Schmidt herb was obtained and its antimicrobial activity was investigated. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 52 pages, 41 of them are the main text, includes 10 tables and 12 figures, 57 literature sources.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32278
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Савчук Оксана, 09.02.2024.pdf2,8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.