Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32278
Назва: Фітохімічне вивчення Spiraea media F. Schmidt
Інші назви: Phytochemical study of Spiraea media F. Schmidt
Автори: Савчук, Оксана
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії та нутриціології;освітня програма Фармація;фармацевтичний факультет;фітохімічне дослідження;показники якості сировини;таволга середня;розові;phytochemical research;raw material quality indicators;Spiraea media F.Schmidt;Rosaceae Juss.
Дата публікації: лют-2024
Бібліографічний опис: Савчук, О. Фітохімічне вивчення Spiraea media F. Schmidt : кваліфікаційна робота / наук. керівник В. Процька. - Харків, 2024. - 66 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі наведено результати дослідження якісного складу та визначення кількісного вмісту та показників якості трави таволги середньої. У траві таволги середньої виявлено кумарини, флавоноїди, гідроксикоричні та амінокислоти, визначено вміст гідроксикоричних кислот, флавоноїдів, поліфенолів, стероїдних сполук та мінеральних елементів. Визначено показники якості трави таволги середньої. Одержано настойку з трави таволги середньої та досліджено її протимікробну активність. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків та переліку використаних джерел літератури. Робота викладена на 52 сторінках, з яких 41 сторінки основного тексту, включає 10 таблиці та 12 рисунків, 57 джерел літератури.
The qualification work include the results of identification, determination of the quantitative content and quality indicators of Spiraea media F.Schmidt herb. Coumarins, flavonoids, hydroxycinnamic and aminoacids, were found in the herb of Spiraea media F.Schmidt, the content of flavonoids, hydroxycinnamic acids, polyphenols, steroids and mineral elements was determined. The quality indicators of the Spiraea media F.Schmidt herb were determined. A tincture of the Spiraea media F.Schmidt herb was obtained and its antimicrobial activity was investigated. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 52 pages, 41 of them are the main text, includes 10 tables and 12 figures, 57 literature sources.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32278
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савчук Оксана, 09.02.2024.pdf2,8 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.