Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35557| Title: | До питання впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах з виробництва дієтичних добавок |
| Authors: | Лебединець, В. О. Сагайдак-Нікітюк, Р. В. |
| Keywords: | дієтичні добавки;систем управління безпечністю харчових продуктів |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | НФаУ |
| Bibliographic description (Ukraine): | Лебединець, В. О. До питання впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах з виробництва дієтичних добавок / В. О. Лебединець, Р. В. Сагайдак-Нікітюк // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C. 248-250. |
| Abstract: | Поширення концепції здорового способу життя взагалі та здорового харчування зокрема зумовлює чітку позитивну тенденцію до збільшення питомої ваги дієтичних добавок (ДД) серед інших категорій товарів «аптечного кошика», причому як у грошовому, так і в матеріальному вираженні. Ці продукти, частина з яких має біотехнологічне походження, стають дедалі більш популярними, адже саме статус харчового продукту згідно із чинним національним законодавством надає низку переваг для виробників. Так, на відміну від лікарських засобів, ДД не передбачають державної реєстрації, до підприємств з виробництва ДД не висуваються ліцензійні вимоги, засновані на належній виробничій практиці, а вимоги до реклами й просування суттєво більш спрощені. Немало важливим також є можливість реалізації цієї продукції через широку торговельну мережу, а не тільки через аптечні заклади, як лікарські засоби. |
| URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35557 |
| Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 248-250.pdf | 146,42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.