Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/548
Назва: Дослідження сірковмісних сполук Brassica oleracea L. var. italica Plenck
Автори: Владимирова, І. М.
Кисличенко, В. С.
Губарь, С. М.
Vladimirova, I. N.
Kislichenko, V. S.
Gubar, S. N.
Теми: капуста брокколі;сірковмісні сполуки;протипухлинна активність;broccoli;sulfurіс compounds;antitumor activity
Дата публікації: 2009
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Владимирова, І. М. Дослідження сірковмісних сполук Brassica oleracea L. var. italica Plenck / І. М. Владимирова, В. С. Кисличенко, С. М. Губарь // Вісник фармації. - 2009. - № 2. - С. 27-30.
Короткий огляд (реферат): Висвітлена актуальність вивчення сірковмісних сполук капусти брокколі (Brassica oleracea L. var. italica Plenck) родини капустяних Brassicaceae, які мають протипухлинні властивості, перешкоджають розвитку ракових клітин, викликають індукцію апоптозу численних пухлинних клітин, навіть стійких до хіміотерапевтичних препаратів. Встановлено кількісний вміст сірковмісних сполук, а саме - ізотіоціанатів, тіоціанатів та сірковмісних глікозидів у суцвіттях та листі капусти брокколі сортів Тонус, Калабрайзе, Вітамінна, Романеска та Лінда.
Sulfuric compounds of broccoli is known to possess antitumour properties, inhibit development of cancer cells, cause the induction of apoptosis of numerous tumour cells even if they are stable to chemotherapeutics. Therefore, with the purpose of the comparative study of accumulation of the given compounds in inflorescence and leaves of broccoli cabbage of the Tonus, Kalabrayze, Vitaminic, Romaneska and Linda sorts thequantitative content of sulfuric compounds have been determined, namely - isothiocyanates, thiocyanates and sulfuric glycosides.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/548
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
str_27-30.pdf108,88 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.