Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6136
Назва: Вивчення макро- та мікроскопічних ознак суцвіть і суплідь Xanthium strumarium L.
Інші назви: Изучение макро- и микроскопических признаков соцветий и соплодий Xanthium strumarium L.
Study of macro- and microscopic signs of inflorescences and fructus of cocklebur
Автори: Сіра, Л. М.
Владимирова, І. М.
Серая, Л. М.
Владимирова, И. Н.
Seraya, L. M.
Vladymyrova, I. N.
Теми: нетреба звичайна;макроскопічне вивчення;анатомічна будова;дурнишник обыкновенный;макроскопическое изучение;анатомическое строение;Cocklebur;macroscopic study;anatomic structure
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Сіра Л. М. Вивчення макро- та мікроскопічних ознак суцвіть і суплідь Xanthium strumarium L. / Л. М. Сіра, І. М. Владимирова. // Фітотерапія. Часопис. – 2012. – № 2. – С. 84-86.
Короткий огляд (реферат): Проведено вивчення макро- та мікроскопічних ознак сировини нетреби звичайної. Для дослідження використовували свіжі та фіксовані сумішшю етанол-гліцерин-вода (1:1:1) суцвіття та супліддя. Встановлені основні морфолого-анатомічні ознаки сировини. Отримані експериментальні дані використані при розробці вітчизняної нормативної документації на сировину плоди нетреби звичайної (Fructus Xanthii strumarii).
Проведено изучение макро- и микроскопических признаков сырья дурнишника обыкновенного. Для исследования использовали свежие и фиксированные смесью этано.п-глицерин-вода (1:1:1) соцветия и соплодия. Установлены основные морфолого- анатомические признаки сырья. Полученные экспериментальные данные использованы при разработке нормативной документации на сырье плоды дурнишника обыкновенного (Fructus Xanthii strumarii).
Studying of macro- and microscopic signs of raw materials . Cocklebur ordinary is spent. For research used fresh and fixed by a mix ethanol-glycerin-water (1:1:1) inflorescences and fructus. The basic morfologo-anatomic signs of raw materials are established. The received experimental data are used by working out of the standard documentation on raw materials fruits Cocklebur ordinary (Fructus Xanthii strumarii).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6136
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12-a36.pdf443,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.