Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6504
Назва: Дослідження органічних кислот у сировині огірка посівного
Інші назви: Исследование органических кислот в сырье огурца посевного
Investigation of organic acids in raw of cucumis sativus
Автори: Гамуля, О. В.
Федченкова, Ю. А.
Хворост, О. П.
Гамуля, О. В.
Федченкова, Ю. А.
Хворост, О. П.
Gamulya, O. V.
Fedchenkova, Y. A.
Khvorost, O. P.
Теми: огірок посівний;жирні кислоти;листя;стебла;органічні кислоти;огурец посевной;жирные кислоты;листья;стебли;органические кислоты;Cucumis sativus;fatty acids;leaves;stems;organic acids
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Гамуля, О. В. Дослідження органічних кислот у сировині огірка посівного / О. В. Гамуля, Ю. А. Федченкова, О. П. Хворост // Фармацевтичний часопис. - 2014. - № 4. - С. 17-19.
Короткий огляд (реферат): методом газової хроматографії в стеблах та листі огірка посівного досліджено якісний склад та кількісний вміст органічних, в тому числі жирних, кислот. Всього виявлено та ідентифіковано 12 органічних та 17 жирних кислот. Спільними та домінуючими компонентами органічних кислот були лимонна та яблучна кислота, жирних - пальмітинова та ліноленова кислоти.
методом газовой хроматографии в листьях и стеблях огурца посевного исследован качественный состав и количественное содержание органических, в том числе жирных, кислот. Всего обнаружено и идентифицировано 12 органических и 17 жирных кислот. Общими и доминирующими компонентами органических кислот являются лимонная кислота, яблочная кислота, из жирных - пальмитиновая и линоленовая кислоты
the qualitative composition and quantitative content of organic and fatty acids in leaves and stems of cucumber by gas chromatography was investigated. 12 organic acids and 17 fatty acids was identified. Citric and malic acid was general and dominant components in organic acids, in fatty - palmitic and linoleic acids
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6504
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
гамуля.pdf224,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.