Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9274
Назва: | Оцінка конкурентоспроможності як основа вибору стратегії підприємства |
Автори: | Мороз, С. Г. Moroz, S. G. |
Теми: | конкурентоспроможність;конкурентні переваги;конкурентна позиція;собівартість;стратегія |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Ефективна економіка |
Бібліографічний опис: | Мороз, С. Г. Оцінка конкурентоспроможності як основа вибору стратегії підприємства / С. Г. Мороз // Ефективна економіка. – 2014. – № 2. – C. 1-12. |
Короткий огляд (реферат): | У статті обгрунтовано значення та необхідність оцінювання конкурентоспроможності суб’єктів господарювання. Розглянуто особливості формування конкурентоспроможності виробництва сільськогосподарської продукції. Відмічено, що методи оцінювання конкурентоспроможності повинні враховувати особливості ринку, продукції та галузі, у якій працює підприємство. Проведена оцінка виробників молока районів Харківської області, в основі якої лежать собівартість та ціна одиниці продукції. Поєднання рівнів цих показників визначають стратегію суб’єкта конкуренції. Побудовано графік конкурентоспроможності виробників молока регіону, на підставі якого утворено чотири зони в залежності від конкурентних переваг. Визначено характерні риси для кожної з них шляхом аналізу окремих виробників та на основі узагальнень запропоновано можливі стратегічні напрямки розвитку виробництва підприємств із врахуванням визначеної конкурентної позиції. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9274 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри менеджменту, маркетингу та забезпечення якості у фармації Наукові публікації кафедри соціальної фармації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Мороз.pdf | 689,23 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.