Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9685
Title: Визначення органічних кислот в грибах шиїтаке, рейши та кордіцепс
Other Titles: Определение органических кислот в грибах шиитаке, рейши и кордицепс
Determination of organic acids in shiitake, reishi and cordyceps mushrooms
Authors: Бурда, Н. Є.
Burda, N. Ye.
Бурда, Н. Е.
Keywords: гриби;газова хроматографія;органічні кислоти;грибы;газовая хроматография;органические кислоты;mushrooms;gas chromatography;organic acids
Issue Date: 2013
Bibliographic description (Ukraine): Бурда, Н. Є. Визначення органічних кислот в грибах шиїтаке, рейши та кордіцепс / Н. Є. Бурда // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 3. - С. 29-31.
Abstract: Методом газової хроматографії були вивчені органічні кислоти в грибах рейши, кордіцепс та шиїтаке. Було встановлено, що в рейши домінувала щавлева кислота, в кордіцепсі та шиїтаке – молочна і буршти- нова кислоти.
Методом газовой хроматографии были изучены органические кислоты в грибах рейши, кордицепс и шиитаке. Было установлено, что в рейши доминировала щавелевая кислота, в кордицепсе и шиитаке – мо- лочная и янтарная кислоты.
The organic acids in reishi, cordyceps and shiitake mushrooms were studied by the means of gas chromatography. Oxalic acid was found to be dominating in the reishi mushroom, and lactic and succinic acids – in the cordyceps and shiitake.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9685
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Uma_2013_16_3_9.pdf331,77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.