Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9685
Назва: Визначення органічних кислот в грибах шиїтаке, рейши та кордіцепс
Інші назви: Определение органических кислот в грибах шиитаке, рейши и кордицепс
Determination of organic acids in shiitake, reishi and cordyceps mushrooms
Автори: Бурда, Н. Є.
Burda, N. Ye.
Бурда, Н. Е.
Теми: гриби;газова хроматографія;органічні кислоти;грибы;газовая хроматография;органические кислоты;mushrooms;gas chromatography;organic acids
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Бурда, Н. Є. Визначення органічних кислот в грибах шиїтаке, рейши та кордіцепс / Н. Є. Бурда // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 3. - С. 29-31.
Короткий огляд (реферат): Методом газової хроматографії були вивчені органічні кислоти в грибах рейши, кордіцепс та шиїтаке. Було встановлено, що в рейши домінувала щавлева кислота, в кордіцепсі та шиїтаке – молочна і буршти- нова кислоти.
Методом газовой хроматографии были изучены органические кислоты в грибах рейши, кордицепс и шиитаке. Было установлено, что в рейши доминировала щавелевая кислота, в кордицепсе и шиитаке – мо- лочная и янтарная кислоты.
The organic acids in reishi, cordyceps and shiitake mushrooms were studied by the means of gas chromatography. Oxalic acid was found to be dominating in the reishi mushroom, and lactic and succinic acids – in the cordyceps and shiitake.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9685
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Uma_2013_16_3_9.pdf331,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.