Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20254
Title: | Вивчення якісного складу та кількісного вмісту флавоноїдів у траві деяких сортів роду жоржина |
Authors: | Ільїнська, Н. І. Гонтова, Т. М. Романова, С. В. Ильинская, Н. И. Гонтовая, Т. Н. Романова, С. В. Ilyinska, N. I. Gontova, T. M. Romanova, S. V. |
Keywords: | жоржина;флавоноїди;кількісний вміст |
Issue Date: | 2018 |
Bibliographic description (Ukraine): | Ільїнська, Н. І. Вивчення якісного складу та кількісного вмісту флавоноїдів у траві деяких сортів роду жоржина / Н. І. Ільїнська, Т. М. Гонтова, С. В. Романова // Науково-технічний прогрес і оптимізація технологічних процесів створення лікарських препаратів : матеріали VII наук.-практ. конф з міжнар. участю, 27-28 верес. 2018 р. - Тернопіль : ТДМУ "Укрмедкнига", 2018. - С. 22-23. |
Abstract: | Проведено вивчення якісного складу та кількісного вмісту флавоноїдів у траві сортів жоржини: Gittis Attention, Nenecazy, Colorado Classic. |
Description: | Для аналізу флавоноїдів використовували траву, висушену до повітряно-сухого стану сортів жоржини: Gittis Attention, Nenecazy, Colorado Classic. За допомогою якісних реакцій в усіх досліджуваних зразках визначено флавоноїди. На хроматограмах було ідентифіковано кемпферол, кверцетин та рутин. У найбільшій кількості флавоноїди накопичувались у траві сорту Nenecazy – 1,03 %, у 1,7 раз менше сорту Gittis Attention – 0,77 %. Найменший вміст флавоноїдів був у сорту Colorado Classic – 0,53 %. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20254 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
сборникТези-Науково-технічний прогрес_2018 (1).pdf | 2,67 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.