Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23116
Название: Selection of flavour additives and method of their introduction in the composition of compressed medicated chewing gums
Авторы: Маслій, Ю. С.
Рубан, О. А.
Куценко, С. А.
Маслий, Ю. С.
Masliy, Yu. S.
Рубан, Е. А.
Ruban, O. A.
Kutsenko, S. A.
Ключевые слова: medicated chewing gums;flavours;adsorbents;organoleptic methods of coregents evaluation;physicochemical and technological research
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Maslii, Yu. A. Selection of flavour additives and method of their introduction in the composition of compressed medicated chewing gums / Yu. A. Maslii , O. A. Ruban, S. A. Kutsenko // EUREKA: Health Sciences. – 2020. – № 2. – P. 59–66.
Краткий осмотр (реферат): During the development of drugs for oral use, great attention is paid to their taste characteristics. Dosage forms (DF) of that type of drugs include medicated chewing gum (MCG), the release of APIs from which occurs in the mouth in the process of chewing. Therefore, in substantiating the composition of drugs in this DF, the main issue remains to give them a pleasant taste.It is known that the organoleptic properties of drugs are perceived by man comprehensively and represent a combination of taste and smell. So not only sweeteners but also flavour additives are referred to corrective substances – they mask the unpleasant smell of APIs or complement the sweetener taste
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23116
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.