Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31371
Назва: | Development of the composition and technology of antiallergic syrup |
Інші назви: | Розробка складу і технології протиалергічного сиропу |
Автори: | Hasdo, Walid |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;faculty for foreing citizens' education;allergy;syrup;dry extracts of Knautia arvensis and Urtica urens;glucose and fructose;composition;technology;алергія;сироп;сухі екстракти свербіжниці польової та кропиви жалкої;глюкоза та фруктоза;склад;технологія |
Дата публікації: | чер-2023 |
Бібліографічний опис: | Hasdo, Walid. Development of the composition and technology of antiallergic syrup : qualification work / supervisor I. Kryklyva. - Kharkiv, 2023. - 63 p. |
Короткий огляд (реферат): | Qualification work contains 43 pages, 6 figures, 5 tables, a list of references of 43 titles.
In order to develop the composition of the medicinal syrup with anti-allergic effect, substances of natural origin were selected as active pharmaceutical ingredients - dry extracts of Knautia arvensis and Urtica urens. Glucose and fructose were chosen as the base of the syrup, flavor corrector - citric acid and pear essence, preservative - sodium benzoate. The manufacturing technology of the medicinal syrup for the treatment of allergies has been substantiated. Кваліфікаційна робота містить 43 сторінки, 6 рисунків, 5 таблиць, список літератури з 43 найменуваннь. З метою розробки складу лікарського сиропу протиалергічної дії в якості активних фармацевтичних інгредієнтів було обрано субстанції природного походження – сухі екстракти свербіжниці польової та кропиви жалкої. В якості основи сиропу були обрані – глюкоза та фруктоза, коригент смаку –лимона кислота та грушева есенція, консервант – натрію бензоат. Обґрунтовано технологію одержання лікарського сиропу для лікування алергії. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31371 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Хасдо Валід.pdf | 1,22 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.