Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБатрух, Владлена-
dc.date.accessioned2024-10-28T11:35:10Z-
dc.date.available2024-10-28T11:35:10Z-
dc.date.issued2024-02-
dc.identifier.citationБатрух, В. Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження : кваліф. робота / наук. керівник О. Шаповалова. - Харків, 2024. - 83 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота: 72 с., 3 рис., 3 табл., 53 джерела літератури, 1 додаток. Об’єкт дослідження. Сучасні технології визначення контамінаціїї продуктів тваринного походження мікроорганізмами. Предмет дослідження. Методи визначення мікробної контамінації продукції тваринного походження, їх ефективність та можливість впровадження у виробничий процес. Встановлено, що найбільш частим контамінантом м'яса виявляється E. coli (35%), включаючи серотип 0157:H7. Ізоляти клебсієл, ешерихій, ентеробактерів та стафілококів здатні утворювати біоплівку та мають резистентність до антибіотиків різних груп. Визначено ключові аспекти підтримки мікробіологічної безпеки продуктів тваринного походження.uk_UA
dc.description.abstractMaster`s thesis: 72 pp., 3 Fig., 3 Tabl., 53 references, 1 addition. Objects of study: modern technologies for determining the contamination in animal-derived with microorganisms. Subject of study: methods of determining microbial contamination in animal-derived with microorganisms, their effectiveness and the possibility of introduction into the production process. It was established that E. coli (35%), including serotype 0157:H7, is the most frequent contaminant of meat. Isolates of Klebsiella, Escherichia,Enterobacter and Staphylococcus are capable of forming biofilms and have resistance to antibiotics of various groups. The key aspects of supporting the microbiological safety in animal-derived products have been determined.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра мікробіології, вірусології та імунологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Лабораторна діагностикаuk_UA
dc.subjectмікробна контамінаціяuk_UA
dc.subjectтехнології визначенняuk_UA
dc.subjectм'ясоuk_UA
dc.subjectпродукти тваринного походженняuk_UA
dc.subjectanimal-derived productsuk_UA
dc.subjecttechnologies for determinationuk_UA
dc.subjectmeetuk_UA
dc.subjectmicrobial contaminationuk_UA
dc.titleТехнології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походженняuk_UA
dc.title.alternativeTechnologies for detecting of the microbial contamination in animal-derived productsuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри клінічної лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Батрух Владлена.pdf2,83 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.