Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Название: Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження
Другие названия: Technologies for detecting of the microbial contamination in animal-derived products
Авторы: Батрух, Владлена
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра мікробіології, вірусології та імунології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Лабораторна діагностика;мікробна контамінація;технології визначення;м'ясо;продукти тваринного походження;animal-derived products;technologies for determination;meet;microbial contamination
Дата публикации: фев-2024
Библиографическое описание: Батрух, В. Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження : кваліф. робота / наук. керівник О. Шаповалова. - Харків, 2024. - 83 с.
Краткий осмотр (реферат): Кваліфікаційна робота: 72 с., 3 рис., 3 табл., 53 джерела літератури, 1 додаток. Об’єкт дослідження. Сучасні технології визначення контамінаціїї продуктів тваринного походження мікроорганізмами. Предмет дослідження. Методи визначення мікробної контамінації продукції тваринного походження, їх ефективність та можливість впровадження у виробничий процес. Встановлено, що найбільш частим контамінантом м'яса виявляється E. coli (35%), включаючи серотип 0157:H7. Ізоляти клебсієл, ешерихій, ентеробактерів та стафілококів здатні утворювати біоплівку та мають резистентність до антибіотиків різних груп. Визначено ключові аспекти підтримки мікробіологічної безпеки продуктів тваринного походження.
Master`s thesis: 72 pp., 3 Fig., 3 Tabl., 53 references, 1 addition. Objects of study: modern technologies for determining the contamination in animal-derived with microorganisms. Subject of study: methods of determining microbial contamination in animal-derived with microorganisms, their effectiveness and the possibility of introduction into the production process. It was established that E. coli (35%), including serotype 0157:H7, is the most frequent contaminant of meat. Isolates of Klebsiella, Escherichia,Enterobacter and Staphylococcus are capable of forming biofilms and have resistance to antibiotics of various groups. The key aspects of supporting the microbiological safety in animal-derived products have been determined.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри клінічної лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Батрух Владлена.pdf2,83 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.