Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКанівець, О. Г.-
dc.date.accessioned2025-08-18T09:25:01Z-
dc.date.available2025-08-18T09:25:01Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationКанівкць, О. Г. Дослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктів : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Двінських. - Харків, 2025. - 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260-
dc.description.abstractВ роботі досліджено властивості молочної сироватки, напрями її утилізації та стратегії валоризації, перспективи застосування продуктів переробки, проаналізовано основні тенденції ринку продуктів переробки сироватки в Україні та за рубежем. Проведено аналіз способів переробки молочної сироватки, в тому числі біотехнологічними методами та окреслено асортимент основних продуктів переробки. Виявлено перспективи створення білкових продуктів з високою харчовою цінністю, стабільністю, функціональністю та відповідністю сучасним вимогам здорового харчування. Запропоновано технологічну схему для організації вітчизняного виробництва концентрату сироваткового білка. Робота складається з вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг роботи – 58 стор., кількість таблиць 6, рисунків 6, джерел літератури 33, додатків 1.uk_UA
dc.description.abstractThe study investigates the properties of milk whey, its utilization pathways, and valorization strategies, as well as the prospects for applying whey processing products. It analyzes the main market trends for whey-derived products both in Ukraine and internationally. An analysis of whey processing methods, including biotechnological approaches, is conducted, and the range of key processed products is outlined. The research identifies prospects for developing protein products with high nutritional value, stability, functionality, and compliance with current healthy nutrition requirements. A technological scheme is proposed for organizing domestic production of whey protein concentrate. The work consists of an introduction, three sections, a conclusion. Total volume of work 58, number of tables 6, figures 6, sources of literature 33, appendices 1.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Промислова біотехнологіяuk_UA
dc.subjectмолочна сироваткаuk_UA
dc.subjectконцентрат сироваткових білківuk_UA
dc.subjectмембранні технологіїuk_UA
dc.subjectелектродіалізuk_UA
dc.subjectбіоактивні пептидиuk_UA
dc.subjectmilk wheyuk_UA
dc.subjectwhey protein concentrateuk_UA
dc.subjectmembrane technologiesuk_UA
dc.subjectelectrodialysisuk_UA
dc.subjectbioactive peptidesuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleДослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктівuk_UA
dc.title.alternativeResearch of methods of processing milk whey to obtain biologically valuable productsuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.