Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260
Название: | Дослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктів |
Другие названия: | Research of methods of processing milk whey to obtain biologically valuable products |
Авторы: | Канівець, О. Г. |
Ключевые слова: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Промислова біотехнологія;молочна сироватка;концентрат сироваткових білків;мембранні технології;електродіаліз;біоактивні пептиди;milk whey;whey protein concentrate;membrane technologies;electrodialysis;bioactive peptides;КР-2025 |
Дата публикации: | июн-2025 |
Издательство: | НФаУ |
Библиографическое описание: | Канівкць, О. Г. Дослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктів : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Двінських. - Харків, 2025. - 65 с. |
Краткий осмотр (реферат): | В роботі досліджено властивості молочної сироватки, напрями її
утилізації та стратегії валоризації, перспективи застосування продуктів
переробки, проаналізовано основні тенденції ринку продуктів переробки
сироватки в Україні та за рубежем. Проведено аналіз способів переробки
молочної сироватки, в тому числі біотехнологічними методами та окреслено
асортимент основних продуктів переробки. Виявлено перспективи створення
білкових продуктів з високою харчовою цінністю, стабільністю,
функціональністю та відповідністю сучасним вимогам здорового харчування.
Запропоновано технологічну схему для організації вітчизняного виробництва
концентрату сироваткового білка. Робота складається з вступу, трьох
розділів, висновку. Загальний обсяг роботи – 58 стор., кількість таблиць 6,
рисунків 6, джерел літератури 33, додатків 1. The study investigates the properties of milk whey, its utilization pathways, and valorization strategies, as well as the prospects for applying whey processing products. It analyzes the main market trends for whey-derived products both in Ukraine and internationally. An analysis of whey processing methods, including biotechnological approaches, is conducted, and the range of key processed products is outlined. The research identifies prospects for developing protein products with high nutritional value, stability, functionality, and compliance with current healthy nutrition requirements. A technological scheme is proposed for organizing domestic production of whey protein concentrate. The work consists of an introduction, three sections, a conclusion. Total volume of work 58, number of tables 6, figures 6, sources of literature 33, appendices 1. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
КАНІВЕЦЬ Олена ДОСЛІДЖЕННЯ СПОСОБІВ ПЕРЕРОБКИ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ БІОЛОГІЧНО ЦІННИХ ПРОДУКТІВ.pdf | 2,47 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.