Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35269
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКатасонова, Ю. О.-
dc.date.accessioned2025-08-18T10:31:30Z-
dc.date.available2025-08-18T10:31:30Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationКатасонова, Ю. О. Організація виробництва закваски бактеріальної для твердих сирів : кваліфікаційна робота / наку. керівник А. Соловйова. - Харків, 2025. - 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35269-
dc.description.abstractУ роботі розроблено та обґрунтовано технологічний процес виробництва бактеріальних заквасок для твердих сирів із штамів Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Streptococcus thermophilus та Lactobacillus helveticus, адаптований до умов вітчизняних молочних підприємств. Процес включає культивування (I–IV генерації), концентрацію та ліофілізацію. Обгрунтоване обладнання для реалізації вирощування культур, складено схеми виробництва та визначено контрольні точки. Проаналізовано екологічні аспекти та запропоновано рішення для їх оптимізації. Додаткові рішення знижують витрати і підвищують прибуток. Розробка, виконана за підтримки ENGENIUM GROUP, сприяє зменшенню імпортної залежності та підвищенню якості харчових продуктів до стандартів ЄС.uk_UA
dc.description.abstractThe work developed and substantiated the technological process for the production of bacterial starter cultures for hard cheeses from strains Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Streptococcus thermophilus and Lactobacillus helveticus, adapted to the conditions of domestic dairy enterprises. The process includes cultivation (I–IV generation), concentration and lyophilization. The equipment for the implementation of culture cultivation was substantiated, production schemes were drawn up and control points were determined. Environmental aspects were analyzed and solutions for their optimization were proposed. Additional solutions reduce costs and increase profits. The development, carried out with the support of ENGENIUM GROUP, contributes to reducing import dependence and improving the quality of food products to EU standards.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectзакваски бактеріальніuk_UA
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk_UA
dc.subjectферментериuk_UA
dc.subjectbacterial starter culturesuk_UA
dc.subjectlactic acid bacteriauk_UA
dc.subjectfermentersuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleОрганізація виробництва закваски бактеріальної для твердих сирівuk_UA
dc.title.alternativeTechnical re-equipment of the production of dry bacterial starter «Probio yogurt vivo»uk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.