Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/772
Title: | Дослідження впливу методу заморожування і техніки сублімації на фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна |
Authors: | Соколова, Л. В. Тихонова, С. О. Sokolova, L. V. Tikhonova, S. A. |
Keywords: | кавун;порошки;сублімація;заморожування;watermelon;powders;sublimation;freezing |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | НФаУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Соколова, Л. В. Дослідження впливу методу заморожування і техніки сублімації на фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна / Л. В. Соколова, С. О. Тихонова // Вісник фармації. - 2010. - № 2. - С. 10-12. |
Abstract: | Наведені результати впливу методу заморожування
і техніки сублімації на деякі фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна. Встановлено,
що попереднє заморожування гомогенізату кавуна у флаконах методом пристінкового заморожування у ваннах, заповнених охолодженим до -45°С спиртом етиловим 95%, з подальшою
їх сублімаційною сушкою саме у флаконах значно покращує фармакотехнологічні властивості сублімованого порошку кавуна. The article presents the results of the influence of the freezing method and sublimation on the pharmacotechnological characteristics of sublimated powders from watermelon. It has been found that pre-freezing of watermelon homogenates in vials by the wall-surface freezening in the bath filled with cold (-45°C) 95% ethyl alcohol improves the pharmacotechnological properties of the sublimated powder from watermelon significantly. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/772 |
ISSN: | 1562-7241 |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 2010-2024 Наукові публікації кафедри АТЛ |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.