Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/772
Title: Дослідження впливу методу заморожування і техніки сублімації на фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна
Authors: Соколова, Л. В.
Тихонова, С. О.
Sokolova, L. V.
Tikhonova, S. A.
Keywords: кавун;порошки;сублімація;заморожування;watermelon;powders;sublimation;freezing
Issue Date: 2010
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Соколова, Л. В. Дослідження впливу методу заморожування і техніки сублімації на фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна / Л. В. Соколова, С. О. Тихонова // Вісник фармації. - 2010. - № 2. - С. 10-12.
Abstract: Наведені результати впливу методу заморожування і техніки сублімації на деякі фармакотехнологічні характеристики порошків кавуна. Встановлено, що попереднє заморожування гомогенізату кавуна у флаконах методом пристінкового заморожування у ваннах, заповнених охолодженим до -45°С спиртом етиловим 95%, з подальшою їх сублімаційною сушкою саме у флаконах значно покращує фармакотехнологічні властивості сублімованого порошку кавуна.
The article presents the results of the influence of the freezing method and sublimation on the pharmacotechnological characteristics of sublimated powders from watermelon. It has been found that pre-freezing of watermelon homogenates in vials by the wall-surface freezening in the bath filled with cold (-45°C) 95% ethyl alcohol improves the pharmacotechnological properties of the sublimated powder from watermelon significantly.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/772
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри АТЛ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10-12.pdf87,27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.