Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8135
Title: Порiвняльний аналiз жирнокислотного складу рiзних видiв сировини яглицi звичайної (Aegopodium podagraria L.)
Other Titles: Сравнительный анализ жирнокислотного состава различных видов сырья сныти обыкновенной (Aegopodium podagraria L.)
Comparative analysis of fatty acid composition of various raw materials Ground-elder (Aegopodium podagraria L.)
Authors: Койро, О. О.
Степанова, С. І.
Штриголь, С. Ю.
Койро, О. О.
Cтепанова, С. И.
Штрыголь, С. Ю.
Koyro, O. O.
Stepanova, S. I.
Shtrygol', S. Yu.
Keywords: яглиця звичайна;жирнi кислоти;сныть обыкновенная;корневища;жирные кислоты;ground elder;fatty acids
Issue Date: 2010
Bibliographic description (Ukraine): Койро, О. О. Порiвняльний аналiз жирнокислотного складу рiзних видiв сировини яглицi звичайної (Aegopodium podagraria L.) / О. О. Койро, С. I. Степанова, С. Ю. Штриголь // Український журнал клiнiчної та лабораторної медицини. - 2010. - № 1. - С. 39-41.
Abstract: В усiх дослiджуваних органах яглицi звичай- ної встановлений значний вмiст ненасиче- них жирних кислот. У кореневищах та плодах домiнує олеїнова, а в листi та квiтках — лiнолева та лiноленова кислоти.
Во всех исследованных органах сныти обыкновенной установлено значительное содержание ненасыщенных жирных кислот. В корневищах и плодах доминирует олеиновая, а в листьях и цветках — линолевая и линоленовая кислоты.
The considerable maintenance of nonsaturated fatty acids has been established in the investigation ground elder parts. The oleic acid is predominated in the rhizomes, fruits, linoleic, and linolenic acids are predominated in the leaves and flowers.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8135
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Наукові публікації кафедри фармакологiї та клінічної фармації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ujkl_2010_5_1_11 степанова с.и..pdf226,2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.