Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8135
Назва: Порiвняльний аналiз жирнокислотного складу рiзних видiв сировини яглицi звичайної (Aegopodium podagraria L.)
Інші назви: Сравнительный анализ жирнокислотного состава различных видов сырья сныти обыкновенной (Aegopodium podagraria L.)
Comparative analysis of fatty acid composition of various raw materials Ground-elder (Aegopodium podagraria L.)
Автори: Койро, О. О.
Степанова, С. І.
Штриголь, С. Ю.
Койро, О. О.
Cтепанова, С. И.
Штрыголь, С. Ю.
Koyro, O. O.
Stepanova, S. I.
Shtrygol', S. Yu.
Теми: яглиця звичайна;жирнi кислоти;сныть обыкновенная;корневища;жирные кислоты;ground elder;fatty acids
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Койро, О. О. Порiвняльний аналiз жирнокислотного складу рiзних видiв сировини яглицi звичайної (Aegopodium podagraria L.) / О. О. Койро, С. I. Степанова, С. Ю. Штриголь // Український журнал клiнiчної та лабораторної медицини. - 2010. - № 1. - С. 39-41.
Короткий огляд (реферат): В усiх дослiджуваних органах яглицi звичай- ної встановлений значний вмiст ненасиче- них жирних кислот. У кореневищах та плодах домiнує олеїнова, а в листi та квiтках — лiнолева та лiноленова кислоти.
Во всех исследованных органах сныти обыкновенной установлено значительное содержание ненасыщенных жирных кислот. В корневищах и плодах доминирует олеиновая, а в листьях и цветках — линолевая и линоленовая кислоты.
The considerable maintenance of nonsaturated fatty acids has been established in the investigation ground elder parts. The oleic acid is predominated in the rhizomes, fruits, linoleic, and linolenic acids are predominated in the leaves and flowers.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8135
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Наукові публікації кафедри фармакологiї та фармакотерапії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2010_5_1_11 степанова с.и..pdf226,2 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.