Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351
Название: Phenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shoots
Авторы: Boynik, V. V.
Stepanova, S. I.
Ключевые слова: Caragana frutex;phenolic acids;antioxidant activity;HPLC;metoda ABTS
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Boynik, V. V. Phenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shoots / V. V. Boynik, S. I. Stepanova // Čes. slov. Farm. - 2021. - № 70. - Р. 112-115.
Краткий осмотр (реферат): The phenolic acid composition of flowering Caragana frutex shoots was analyzed by the HPLC method. The quantitative content of seven phenolic acids and their derivatives has been determined: gallic, p-hydroxyphenyl acetic, chlorogenic, caffeic, р-coumaric, trans-ferulic, and sinapic) acids. Sinapic acid (513.0 μg/g) and chlorogenic acid (98.4 μg/g) predominate among phenolic acid derivatives. The antioxidant activity of Caragana frutex shoots determined by the ABTS method equaled 9368.51 ± 30.07 μg/g expressed as Trolox equivalent.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакологiї та фармакотерапії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
CSFA_2021-3-11_fenolove-kyseliny-a-antioxidacni-potencial-vyhonku-caragana-frutex-127908.pdf87,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора